hakky ambachtelijke schoenmakerij | erkend meester schoenmaker

Circulaire Economie!
Wij zijn langs geweest met wethouder Bart Heller om zijn schoenen te laten repareren. “We willen meer aandacht vestigen op reparatie”, vertelt hij. “Als iets niet meer goed is of niet werkt, is er al snel het gemak van iets nieuws. Of het nu gaat om schoenen, kleding, meubels of elektrische apparaten. Maar repareren is bijna altijd een stuk goedkoper.

Hilversumrepareert.nl Week van de Circulaire Economie! 🎯

Om deze week te vieren zetten we Hakky Ambachtelijke schoenmakerij in het zonnetje☀️

Hakky zit al sinds 1973 in het Hilvertshof. Ferrie, de eigenaar, is een erkend meester schoenmaker. Met veel plezier repareert en reinigt hij, samen met Yordi, schoenen. Van de klassieke schoen tot aan sneakers. Meer weten over Hakky? Check hun pagina: @hakkyhilversum

Wij zijn langs geweest met wethouder Bart Heller om zijn schoenen te laten repareren. “We willen meer aandacht vestigen op reparatie”, vertelt hij. “Als iets niet meer goed is of niet werkt, is er al snel het gemak van iets nieuws. Of het nu gaat om schoenen, kleding, meubels of elektrische apparaten. Maar repareren is bijna altijd een stuk goedkoper.”

Ferrie is zelf begonnen als schoenmaker in 1987. “Toen was schoenreparatie booming business. Iederéén liet schoenen repareren. Maar van de 2300 schoenmakers van dertig jaar geleden zijn er nu nog 600 over. Toch heb ik het zelf geen moment rustig gehad.”

Tegenwoordig ziet Ferrie nieuwe klanten; veel jonge mensen die hun sneakers een tweede leven willen geven. Hakky heeft tegenwoordig een stoomapparaat, vuile schoenen krijgen hiermee een opfrisbeurt.

Heb jij sneakers die een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Of lopen jou schoenen zo lekker dat je ze het liefst voor altijd draagt maar moeten ze gerepareerd worden? Zoek dan Hakky op www.hilversumrepareert.nl