b a c @

Ferrie's onderhoudsadvies

Schoenen van welk materiaal dan ook blijven het mooiste en het best in conditie als u ze goed verzorgt.

 

Regelmatig onderhoud zorgt voor het behoud van een goede pasvorm, originele kleur- en materiaal eigenschappen

 

Advies 1: Behandel uw schoenen regelmatig tegen inwerking van vuil en vocht; vuil en vocht kunnen de uitstraling en souplesse van uw schoenen onherstelbaar aantasten. Met een goede bescherming heeft u langer plezier van uw aankoop. Een goede bescherming is tevens de basis voor schoenonderhoud.

 

Advies 2: Schoenen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten materialen. Aan de hand van onderstaande symbolen, die ook in uw schoenen staan afgebeeld, kunt u zien welke materialen zijn gebruikt bij fabricage van uw schoenen.

 

schoenonderhoud

 

Indien dit een natuurproduct betreft - zoals bijvoorbeeld leder - is het aanbevolen uw schoenen met enige regelmaat te voorzien van een juiste voeding. Diverse synthetische bewerkingen of materialen zoals bijvoorbeeld lak dient u ook te onderhouden met een daarvoor bestemd product. Ook deze materialen behouden zo langer hun originele uitstraling en draagcomfort.

 

Advies 3: Lees voordat u een onderhoudsmiddel gebruikt altijd eerst aandachtig de gebruiksvoorschriften op de verpakking. Gebruik niet teveel onderhoudsmiddel; het is beter schoenen een keer meer te behandelen dan in één keer teveel of overmatig.

 

Advies 4: Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen. Sluitingen zoals veters, gespen en ritsen altijd geheel openen alvorens u de schoen aan of uittrekt.

 

Advies 5: Wissel regelmatig uw schoenen, zodat deze weer even op adem kunnen komen. Doe dit ongeveer -indien mogelijk- om de twee dagen. Hierdoor kan mogelijk transpiratievocht verdampen. Als u uw schoenen na het dragen direct voorziet van een schoenspanner of laarzenspanner blijft de oorspronkelijke vorm beter behouden.

 

Advies 6: Indien uw schoenen onverhoopt toch nat of doorweekt zijn laat ze dan op kamertemperatuur drogen. Het drogen bij een warmtebron, zoals verwarming of openhaard, wordt u ten zeerste afgeraden! Het beste kunt u uw natte schoenen voorzien van een schoenspanner en opvullen met krantenpapier; hierdoor blijven uw schoenen in de juiste vorm.